Nowości2021-03-28T23:48:47+00:00

NOWOŚCI 2021

BAZA LATTISSIMA
Baza mleczna o wysokiej zawartości mleka w proszku zarówno pełnego jak i odtłuszczonego. Zawiera w swoim składzie także niewielki dodatek tłuszczy roślinnych, co jedynie podkreśla kremistość lodów. Stosowana zarówno w procesie zimnym jak i gorącym daje idealną podstawę do produkcji wszystkich smaków lodów.

BAZA PASSIONE PRO
To pełna baza mleczna dla pasjonatów lodziarstwa o łagodnym mlecznym smaku. Przygotowywana w procesie gorącym, co pozwala lepiej wydobyć właściwości idealnie zbilansowanych proporcji mleka, protein oraz cukrów prostych. Passione Pro stanowi idealną podstawę do produkcji lodów o różnej zawartości tłuszczu.

VARIEGATO MANGO & IMBIR
Nowe Variegato z brazylijskiego mango z dodatkiem Imbiru. Obecność cząstek owoców i lekki posmak imbiru tworzy to variegato jako doskonały dodatek smakowy zarówno do lodów jak i do ciast i deserów.

ORZECH LASKOWY ARUM
Intensywna pasta orzecha laskowego mocno prażonego. W swoim składzie zawiera specjalnie wyselekcjonowane odmiany orzechów laskowych z Piemontu, takie jak:
MORTARELLA,
SAN GIOVANNI,
GIFFONI.

GRANELLA ALL’ AMARETTO
Naturalny produkt przeznaczony do dekorowania lodów. Wyjątkowe, klasyczne karmelizowane orzechy oraz kruszone ciasteczka Amaretto Utrzymują swoją kruchość nawet w witrynach lodowych.

PASTA VANIGLIA BOURBON
Pasta waniliowa ze szlachetnej grupy past La Preferita. Oparta na naturalnej wanilii z dodatkiem ekstraktu z burbonu. Jej wyjątkowy smak podkreślają drobinki wanilii oraz niewielki dodatek soli „Dolce di Servia”.