Nowości2020-04-27T01:09:26+00:00

Powrót Szlachetnej Tradycji

la Preferita” powstała w 1955r. jako firma specjalizująca się w sztuce prażenia oraz przetwarzania wszystkich odmian orzechów, pistacji, i migdałów. Pochodzenie surowców oraz tradycyjne metody prażenia i konfekcjonowania nadają produktom La Preferita wyjątkowego, szlachetnego charakteru.

Przez wszystkie te lata La Preferita towarzyszy już kilku pokoleniom producentów lodów i dzięki ich pomocy, mogła wzbogacić gamę produktów, zawsze pozostając wierną swoim wartościom, takim jak:

jakość,
– kunszt
– naturalność,
bezkompromisowość – brak dróg na skróty.

Dołącz do świata „la Preferita” i poznaj dawne, autentyczne emocje.

Dostępne smaki:

COCCO – pasta kokos

CREMA DI PARMA – tradycyjny krem jajeczny

GIANDUIApasta czekolada – orzech

GRANELLA ALL’AMARETTO – posypka

GRANCROCK – posypka

MANDORLA TOSTATA – pasta w 100% oparta na włoskich migdałach, selekcjonowanych przed procesem prażenia, dzięki czemu uzyskuje idealny, równy smak.

MANDARINO TARDIVO DI CIACULLI – Variegato Mandarynka – Variegato z prawdziwych sycylijskich mandarynek, przygotowane z filetów owoców oraz z delikatnym dodatkiem skórki.

MANGO ALLO ZENZEROpasta variegato mango i imbir

NOCE DI SORENTO – orzech włoski – oryginalna 100%-owa pasta z orzechów włoskich, pochodzących z najsłynniejszego regionu upraw orzechów włoskich „Sorrentina”

NOCCIOLA AURUM ITALIA

PESTO PISTACJOWE & ORZECHOWE – gruboziarniste oraz oleiste pasty są mielone w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowują swój niepowtarzalny smak i aromat.

PISTACCHIO – 100% JUPITER

PISTACCHIO CROCCANTE

TIRAMISU’

VANIGLIA BOURBONpasta wanilia Bourbon

ZABAIONE TRADIZIONALE – tradycyjne Zabaione z jaj od kur z wolnego wybiegu z dodatkiem wina Marsala