
Powrót Szlachetnej Tradycji
„la Preferita” powstała w 1955r. jako firma specjalizująca się w sztuce prażenia oraz przetwarzania wszystkich odmian orzechów, pistacji, i migdałów. Pochodzenie surowców oraz tradycyjne metody prażenia i konfekcjonowania nadają produktom La Preferita wyjątkowego, szlachetnego charakteru.
Przez wszystkie te lata La Preferita towarzyszy już kilku pokoleniom producentów lodów i dzięki ich pomocy, mogła wzbogacić gamę produktów, zawsze pozostając wierną swoim wartościom, takim jak:
– jakość,
– kunszt
– naturalność,
– bezkompromisowość – brak dróg na skróty.
Dołącz do świata „la Preferita” i poznaj dawne, autentyczne emocje.
Dostępne smaki:
COCCO – pasta kokos
CREMA DI PARMA – tradycyjny krem jajeczny
GIANDUIA – pasta czekolada – orzech
GRANELLA ALL’AMARETTO – posypka
GRANCROCK – posypka
MANDORLA TOSTATA – pasta w 100% oparta na włoskich migdałach, selekcjonowanych przed procesem prażenia, dzięki czemu uzyskuje idealny, równy smak.
MANDARINO TARDIVO DI CIACULLI – Variegato Mandarynka – Variegato z prawdziwych sycylijskich mandarynek, przygotowane z filetów owoców oraz z delikatnym dodatkiem skórki.
MANGO ALLO ZENZERO – pasta variegato mango i imbir
NOCE DI SORENTO – orzech włoski – oryginalna 100%-owa pasta z orzechów włoskich, pochodzących z najsłynniejszego regionu upraw orzechów włoskich „Sorrentina”
NOCCIOLA AURUM ITALIA
PESTO PISTACJOWE & ORZECHOWE – gruboziarniste oraz oleiste pasty są mielone w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowują swój niepowtarzalny smak i aromat.
PISTACCHIO – 100% JUPITER
PISTACCHIO CROCCANTE
TIRAMISU’
VANIGLIA BOURBON – pasta wanilia Bourbon
ZABAIONE TRADIZIONALE – tradycyjne Zabaione z jaj od kur z wolnego wybiegu z dodatkiem wina Marsala