Czekolada jest królem rzemieślniczej produkcji lodów, a Comprital chce towarzyszyć rzemieślnikowi, oferując kompletną linię, która może go wspierać w dokonywanych wyborach. Produkty w proszku lub w postaci past, na bazie czekolady lub po prostu kakao.
Czekolady
Czekolady
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | H/C | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
P394 | CIOCCOLATO MIX GIUBILEO | Produkt wykonany z gorzkiej czekolady w proszku i niskotłuszczowego kakao. Idealny do sorbetów czekoladowych, musów, bawarskiej i gorącej czekolady. |
10% | 1,5 | 2 | Gorzka czekolada | ● | ● | ● | ||||
B136B | CIOKO NERO 250 | Łatwa w użyciu kompletna baza nadająca się zarówno do przygotowania na ciepło, jak i na zimno, charakteryzująca się ciemnym kolorem i intensywnym kakaowym smakiem. |
250g/l | 2 | 4 | Kakao/czekolada | H/C | ● | ● | ||||
B156C | CIOCCOLATO 130 | Produkt w proszku do produkcji lodów i semifreddo, może być stosowany na zimno. Dodany do białej bazy pozwoli na uzyskanie wszystkich smaków mlecznej oraz gorzkiej czekolady |
130g/l | 2 | 4 | Czekolada | H/C | ● | ● | ● | ● | ● | |
P154A | SPEEDY CIOCCOLATO | Łatwa w użyciu, gotowa baza o smaku czekoladowym. | 450g/l | 1,25 | 8 | Czekolada | ● | ● | |||||
P451 | SPEEDY CIOCCOLATO BIANCO | Łatwa w użyciu, gotowa, baza o smaku białej czekolady. | 450g/l | 1,25 | 8 | Biała czekolada | ● | ||||||
P257A | SPEEDY CIOCCOLATO FONDENTE | Łatwa w użyciu, gotowa baza o smaku gorzkiej czekolady. | 450g/l | 1,25 | 8 | Gorzka czekolada | ● | ● | |||||
P330 | SPEEDY GRAN CIOCCOLATO ELVETIA | Łatwa w użyciu, gotowa baza o smaku czekoladowym. | 600g/l | 1,5 | 8 | Gorzka czekolada | H | ● | ● | ||||
P374A | SPEEDY GRAN CIOCCOLATO ELVETIA EXTRA BITTER | Łatwa w użyciu, gotowa baza o smaku czekoladowym. | 670g/l | 1,6 | 8 | Gorzka czekolada | H | ● | ● | ● | ● | ||
PF924A | VERIEGATO MONELLA | Krem czekoladowo-orzechowy. | według uznania | 5 | 2 | Czekolada i orzechy laskowe | ● | ● | |||||
PC782 | SUPERCIOCK FONDENTE | Mieszanka kakaowa i pasta z masy kakaowej. | 100g/l | 5 | 2 | Gorzka czekolada | ● | ● | ● | ● | |||
PF927 | GIANDUIOTTA | Pasta do przygotowania kremu Gianduia. | 500g/l | 5 | 2 | Gianduia | ● | ||||||
PC511P | CIOCCOLATO BIANCO | Pasta na bazie 100% białej czekolady, idealna do przetworów na zimno. | 100g/l | 2,5 | 2 | Biała czekolada | ● | ● | |||||
B214A | BASE GIUBILEO CIOCCOLATO | Baza z czystą, zbilansowaną etykietą, charakteryzująca się wysokim procentem czystej ciemnej czekolady, pełnym i trwałym smakiem. Nie zawiera emulgatorów i tłuszczów roślinnych. | 100/250g/l | 1 | 10 | Czekolada | H | ● | ● | ||||
P479 | IL CIOCCOLATO BIANCO DI KNAM | Zrównoważona baza z czystej białej czekolady i nutami waniliowymi. Nie zawiera dodatku tłuszczów roślinnych i emulgatorów. | 500g/l | 1,3 | 8 | Biała czekolada | H | ● | ● | ||||
P456 | IL CIOCCOLATO DI KNAM | Prosta i zbilansowana baza wykonana z mieszanki najwyższej jakości czekolad. Brak tłuszczów roślinnych, emulgatorów i sztucznych aromatów pozwala nam stworzyć wysokiej jakości lody o mocnym smaku czekolady. | 500g/l | 1,3 | 8 | Czekolada | H | ● | ● | ||||
P1101 | KNAM PROFESSIONAL | Gotowy do użycia produkt w proszku charakteryzujący się bogatym smakiem ciemnej czekolady. Pozwala uzyskać kremowy sorbet o pełnym i zaokrąglonym smaku. | 450g/l | 1,8 | 5 | Ciemna czekolada z kawałkami czekolady | H | ● | ● | ● | ● | ||
PC679P | LA SALSA CIOCCOLATO DI KNAM | Miękki wegański krem z ciemnej czekolady nawet w niskich temperaturach. Do stosowania jako nadzienie, marszczenie, koktajl mleczny lub do układania warstw lodów. | według uznania | 3 | 2 | Gorzka czekolada | ● | ● | ● |