Jogurty mrożone2019-02-27T22:33:36+00:00

Pobierz katalog

JOGURT MROŻONY

Mrożony jogurt to, „cool food” stworzony w 2000 roku. Jego nazwa nawiązuje do zdrowego trybu życia i nowoczesności. Ogromne doświadczenie w produkcji lodów i mrożonych deserów tworzonych z prostych i naturalnych składników, przełożyliśmy właśnie na frozen yogurt, który dzisiaj jest już znany i doceniany na całym świecie. To ogromny sukces. Comprital stała się częścią historii i nadal poszukuje nowych pomysłów, które pragnie oferować wszystkim uważnym, świadomym i pragnącym nowości klientom.

 

Zaczęliśmy wiele lat temu z produktem o nazwie Frozen Yo+ i dziś, ze względu na jego sukces,

możemy określać go mianem „klasycznego”. Mrożone Yo + ma kremowy, świeży i lekki smak z charakterystycznym dla jogurtu delikatnym kwaskowym posmakiem.

Bez laktozy, jak w przypadku świeżego jogurtu. Idealny przy ścisłej diecie, ale tak samo smaczny, jak w klasycznej wersji.

Smak jogurtu w całkowicie wegańskim produkcie, bez dodatku składników pochodzenia zwierzęcego. Wypróbuj nasze variegatury o smaku truskawki, marakui i owoców leśnych. Satysfakcja gwarantowana!

Klienci coraz częściej uważnie przyglądają się etykietom ze składnikami produktu. W wersji N zastąpiliśmy cukier fruktozą i wyeliminowaliśmy wszystkie emulgatory i stabilizatory. Produkt został również opracowany tak, żeby można było dodać dużą ilość świeżego jogurtu (aż do 50% dodawanych płynów), aby uzyskać jak najbardziej naturalny

smak. Mrożony jogurt Yo+N ma lekko owocowy smak, kremową strukturę właściwą dla mrożonego jogurtu i dobrą odporność na topnienie pomimo braku stabilizatorów. Składniki gotowego produktu: mleko, jogurt, fruktoza, prebiotyczny błonnik roślinny, syrop glukozowy, substancja zakwaszająca, kwasek cytrynowy, aromaty.

Pierwszy mrożony jogurt bez dodatku cukru słodzony Stevią (naturalny słodzik najbardziej ceniony w świecie). W tej wersji wszystkie cukry (z wyłączeniem laktozy, naturalnie obecnej w mleku i jogurcie) zostały wyeliminowane. Ich częściowe zastąpienie Stevią sprawia, że produkt jest „bogaty w błonnik”. Kaloryczność produktu końcowego wynosi około 70 kcal/100 gramów, 30% mniej niż w jakichkolwiek, innych mrożonych jogurtach bez tłuszczu, wartość bardzo zbliżona do czystego świeżego jogurtu. Wszystko to bez utraty świeżego smaku i trwałej konsystencji. Kremowy i bogaty, nawet przy całkowitym braku tłuszczu. Frozen Yo+ STV jest produktem, na który czekał rynek.

Grecki jogurt jest znany na całym świecie ze swej kremowej konsystencji i pełnego smaku. Wersja Frozen Yo + Greek zachowuje właściwości greckiego jogurtu i daje producentowi lodów możliwość podania go na różne, niespotykane do dziś sposoby (paluszki, ciastka, herbatniki i talerzyki papierowe) lub wydanie na wynos do domu. Pełny i kremowy jogurt mrożony do spożycia w domu to nowy segment rynku, który nie może być obsługiwany przez standardowe produkty. Produkt ten może być produkowany w maszynie soft bezpośrednio do kuwety, porcjowany gałkownicą lub po prostu łopatką, jak tradycyjne lody jogurtowe. Zgodnie z grecką tradycją, dostępny również z miodem i orzechami.

Wersja produktu do rozrabiania w wodzie i jogurcie.

Idealny produkt do przygotowania zimnych napojów jogurtowych w blenderze lub w granitorze. Dozowanie jest zmienne w zależności od sposobu produkcji.