CZEKOLADY
Czekolada jest królową lodziarstwa rzemieślniczego, dlatego Comprital oferuje producentom lodów kompletną linię do produkcji takich wyrobów. W tym dziale znajdują się produkty w proszku lub pasty wykonane z czekolady lub kakao. W naszej ofercie znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, aby stworzyć najlepsze czekoladowe lody.
Gotowy produkt w proszku, o dużej zawartości czekolady (70%), otrzymany za pomocą specjalnego procesu, który zachowuje pełne właściwości smakowe najlepszej szwajcarskiej czekolady. Należy go po prostu rozcieńczyć letnią wodą, aby otrzymać prawdziwe, czekoladowe lody.
Najwyższą jakość produktu gwarantuje zastosowanie czekolady o zawartości aż 70% masy kakaowej. Efektem jest bardzo intensywny, ciemny kolor oraz wyrazisty, aromatyczny i trwały zapach kakao, kawy oraz prażonego jęczmienia. Produkt gwarantuje uzyskanie lodów o kremowej strukturze, długotrwałym i zdecydowanym smaku gorzkiej czekolady z nutą słodyczy. Nie zawiera pochodnych mleka, jest słodzony wyłącznie fruktozą, aby maksymalnie podkreślić smak czekolady.
Czekoladę mleczną lubią szczególnie dzieci i młodzież. Przy degustacji zachowuje właściwości smakowe najlepszej, mlecznej czekolady z nutami wanilii i mleka, które idealnie się ze sobą komponują. Mleczna Elvetia wykonana jest z mlecznej czekolady. Produkt jest szybki i łatwy w przygotowaniu.
Lody czekoladowe w torebce. Praktyczne i łatwe w przygotowaniu, jak wszystkie inne Speedy (patrz: strona 48). Produkty w proszku na bazie czekolady i kakao, to idealny sposób na szybkie oraz skuteczne przygotowanie wspaniałych, czekoladowych lodów. Produkt nadaje się do przygotowania w maszynie mieszającej, jak i w maszynach typu soft (lody ekspresowe).
Mieszanka ziaren kakaowca pochodzących z wyselekcjonowanych upraw. Produkt, ustabilizowany i rozpuszczalny na zimno, pozwala uzyskać w szybki i prosty sposób lody o bardzo ciemnym kolorze i szczególnie kremowym smaku.
Mieszanka w proszku do przygotowania pitnej czekolady, gęstej i kremowej, do serwowania na gorąco, zgodnie z prawdziwą włoską tradycją.
Prawdziwa gorzka czekolada w proszku, dzięki której można uzyskać wszystkie nuty tego najbardziej cenionego smaku na świecie.
Nowa mieszanka kilku gatunków kakao różnego pochodzenia. Aromatyzuje bazy, pozwalając na uzyskanie lodów kakaowych o wysokiej jakości, mocnym smaku i ciemnym kolorze.
Delikatna, kremowa, słodka, waniliowa. Biała czekolada to popularny smak, lecz trudny do uzyskania ze względu na delikatny i ulotny charakter. Dlatego też, zdecydowaliśmy się umieścić w ofercie dla lodziarni produkt bogaty w masło kakaowe z dodatkiem prawdziwej wanilii, tworząc podstawę połączoną z białą czekoladą, a następnie wszystkimi innymi składnikami, które sprawiają, że możesz szybko otrzymać lody „biała czekolada”. Lody z lekką bursztynową nutą odróżniają się wyraźnie od innych smaków, rozpływając się na podniebieniu dzięki właściwościom masła kakaowego. Must have!
Jeśli sądzicie, że dobrą Gianduję można zrobić, używając 100 gramów pasty na litr bazy, to nie próbowaliście jeszcze Gianduiotty. Kompletna pasta, zawierająca wszystkie składniki, do rozpuszczenia w mleku w proporcji 60% mleko i 40% produktu (!), a następnie do mrożenia we frezerze. Lody, które zawierają ponad 45% suchej masy, prawdziwy krem, smarowny, do przechowywania w kuwecie przez wiele dni. Prawdziwa rewolucja w tłustych pastach. Nowa koncepcja pozwala na uzyskanie znakomitych rezultatów i doskonałego smaku.
Monella to krem z czekolady i orzechów laskowych do umieszczenia w kuwecie w witrynie w temp. -15° C lub do przełożenia lodów kremowymi warstwami. W połączeniu z lodami orzechowymi lub lodami o smaku białej czekolady. Miękka, kremowa czekolada, która rozpuszcza się w ustach, łagodząc odczucie zimnych lodów, pozostawiając zaskakujące wrażenie. Jeśli lody są „przyjemnością”, to Monella jeszcze bardziej ją potęguje.