Czekolada Mistrza KNAM2019-02-27T23:48:24+00:00

Pobierz katalog

CZEKOLADA MISTRZA KNAM

Knam Professional

Knam Professional to nowe lody czekoladowe opracowane specjalnie dla firmy Comprital przez Ernesta Knam, mistrza czekolady o międzynarodowej sławie i gwiazdy włoskich programów telewizyjnych. Stworzony dla rzemieślników lodziarstwa poszukujących wyrafinowanych i wytrawnych smaków .

Knam Profesional

Baza o zdecydowanym smaku czekolady rozpuszczalna w gorącej wodzie.

Produkt dostępny w opakowaniach 1,8kg , w torbie oddzielnie zapakowane są dropsy czekoladowe, które można rozpuścić razem z mieszanką, bądź dodać dopiero podczas frezowania.

Knam Profesional nie zawiera mleka oraz jego pochodnych, dlatego może być stosowany do produkcji lodów wegańskich, nie zawiera także tłuszczów roślinnych w tym oleju palmowego oraz sztucznych aromatów.

Ernest Knam skomponował dla firmy Comprital produkt czekoladowy wyprodukowany przy użyciu najwyższej jakości składników, bez dodatku tłuszczu, emulgatorów, wyłącznie z dodatkiem cukru trzcinowego i winogronowego.

* Produkty w proszku bez emulgatorów

Prosta baza o zdecydowanym smaku śmietany. Pozwala na połącznie kremowych lodów z mieszanką czekolad w proszku. Produkt dostępny w opakowaniach 1,3 kg, do rozrobienia z mlekiem (najlepiej ciepłym). Składa się z mieszaniny najwyższej jakości czekolad i kakao. Posiada kolor polerowanego mahoniu i niepowtarzalny smak. Słodzony nierafinowanym cukrem trzcinowym Golden Caster i cukrami pochodzącymi z winogron, podkreślającymi lekko owocowy smak finalnego produktu i czekolady. Brak emulgatorów i użycie jedynie naturalnych składników (jedynym stabilizatorem jest mączka chleba świętojańskiego) pozwala tworzyć produkty o tzw. „czystej etykiecie”, bardzo atrakcyjne dla konsumentów. Zamiast barwników, sztucznych aromatów dodawane są jedynie mieszaniny ekstraktów wanilii i innych przypraw.

Naturalna ewolucja świata lodów Knam – biała czekolada, wyjątkowo delikatna, z lekkim posmakiem wanilii. Produkt wysokiej jakości, stanowiący odzwierciedlenie najwyższej klasy kreacji mistrza.

Mieszankę należy przygotować na gorąco w pasteryzatorze lub używając do przygotowania mikronizera Giubileo XLP (z użyciem gorącego mleka). Od dzisiaj dostępna również wersja Cioccolato al Latte, o tych samych walorach jakościowych co poprzednia, lecz o bardziej łagodnym i delikatnym smaku, tak uwielbianym przez klientów.