SEMIFREDDI
Kompletna gama produktów do przygotowania semifreddo, ciastek, ciastek mrożonych i jednoporcjowych.
Wprowadzony wiele lat temu do produkcji semifreddo i wyrobów jednoporcjowych (dlatego też nadal jest liderem w swojej kategorii). Dzięki poradom naszych klientów zastosowaliśmy go w recepturach, z których korzystaliśmy w trakcie stawiania pierwszych kroków w produkcji ciepłych lodów. Produkt ubity jest wyjątkowo stabilny, kremowy i bogaty w smaku. Dzięki optymalnemu dopasowaniu składników ma wyrazisty smak.
Monrò jest pierwszym produktem do przygotowywania tortów, semifreddo, lodów porcjowanych i lodów ciepłych, niezawierającym tłuszczów roślinnych utwardzonych, lecz jedynie wyselekcjonowane tłuszcze mleczne wysokiej jakości. Tłuszcze mleczne nadają semifreddo i ciepłym lodom czysty smak i aksamitną strukturę rozpływającą się w ustach. Rozpuszczanie w trakcie konsumpcji jest powolne i równomierne, bez typowego dla utwardzonego tłuszczu roślinnego, tłustego posmaku. Produkt ma sypką postać. Łatwo rozpuszcza się w zimnym mleku lub śmietanie, a następnie ubija w ubijaczce planetarnej. Można uzyskać przyrost objętości podobny do produktów z tłuszczami roślinnymi (250-300%) i podobną stabilność w czasie (nie opada w temperaturze otoczenia). Zarówno w witrynie, jako deser lub ciepłe lody, jak i w chłodni, Semifreddo, Monrò utrzymuje miękkość wyższą od produktów z tłuszczami roślinnymi.
Neutralny smak – produkt dla najbardziej kreatywnych. Można aromatyzować pastami Giubileo, klasycznymi i Prima Frutta.
Mocny aromat wytrawnej czekolady.
Odpowiednio zrównoważone składniki uwydatniają naturalny smak śmietanki.
Przezroczyste glazury do deserów semifreddo sporządzane w bardzo prosty sposób, który pozwala uzyskać wspaniały i elegancki efekt.
Przezroczyste glazury do deserów semifreddo sporządzane w bardzo prosty sposób, który pozwala uzyskać wspaniały i elegancki efekt.
Baza w proszku do rozpuszczania w pełnym mleku, idealna do otrzymania doskonałego kremu deserowego. Dodając różne pasty, można uzyskać niezliczone kompozycje smakowe. Idealny krem do napełniania rurek oraz do ciast owocowych. Otrzymany deser można przechowywać w temperaturze do +4° C lub zamrożony.
Mieszanka cukru i żelatyny stosowana na zimno jako żelka do przełożenia ciast,semifreddo i lodów.
Naturalna baza do stabilizowania deserów śmietanowych i semifreddo. Stabilizacja bitej śmietany osiągana jest dzięki obecności białka, żelatyny oraz niemodyfikowanej skrobi
Anima nie zawiera tłuszczów roślinnych ani aromatów, zachowując dzięki temu naturalny, charakterystyczny smak wszystkich składników, takich jak świeża śmietana i ubite białko.