BAZY GIUBILEO

To baza całkowicie naturalna, wolna od tłuszczów roślinnych, emulgatorów, sztucznych aromatów i syntetycznych stabilizatorów. Nie zawiera cukrów prostych (dekstroza, fruktoza), ani cukrów złożonych (maltodekstryna). Nadaje się idealnie do przygotowania mlecznych lodów o doskonale kremowej konsystencji i naturalnym, delikatnym aromacie. Umożliwia opracowanie prostej i krótkiej listy składników. Aby uzyskać jeszcze lepsze efekty, a przy tym uatrakcyjnić listę składników, sugerujemy dodanie do bazy cukru winogronowego naszej produkcji. Cukier ten przy odpowiednim dozowaniu może zastąpić w lodach wszystkie inne cukry (oprócz sacharozy)

Stworzona według tej samej filozofii co Giubileo Latte. Baza ta jest bogata w prawdziwą, czystą czekoladę, dzięki której smak lodów jest idealnie czekoladowy, a przy tym wyrazisty i na dłużej pozostaje w ustach. Ponadto w bazie nie ma żadnych dodatków tłuszczów roślinnych, ani emulgatorów, a dzięki dodatkowi brązowego cukru trzcinowego i ekstraktu naturalnej wanilii lody są nie tylko smaczne, ale mają także prosty skład, która zachęca konsumentów do zakupu. Ponieważ usunęliśmy spośród składników bazy wszystkie cukry, których przeciętny konsument nie zna albo może je postrzegać negatywnie (dekstroza, maltodekstryna), sugerujemy dodanie do mieszanki lodowej cukru winogronowego. Cukier ten gwarantuje uzyskanie najlepszych rezultatów. Mieszankę należy przygotować na gorąco w pasteryzatorze lub używając do przygotowania mikronizera Giubileo XLP.

Dostępna jest również wersja Cioccolato al Latte, o tych samych walorach jakościowych co poprzednia, lecz zdecydowanie bardziej łagodnym i delikatnym smaku, tak uwielbianym przez klientów.

W tym przypadku naszym celem było uzyskanie jak najlepszej jakości sorbetów owocowych, przy jednoczesnym uszczupleniu listy składników. Jedynym stabilizatorem zastosowanym w tej bazie jest pektyna. Usunęliśmy tłuszcze, emulgatory, glukozę, dekstrozę i wszystkie inne cukry, oprócz trzcinowego.

Zalecamy przygotowywanie sorbetów o 50% zawartości świeżych lub mrożonych owoców, bez dodawania owocowych past, aromatów i barwników. Jesteśmy przekonani, że dobry sorbet powinien zawierać dużo owoców, a tak właśnie jest w przypadku naszego produktu. Jest on przygotowany przy użyciu gorącej wody, jeśli to możliwe zgodnie z konkretnymi programami Giubileo XLP, gwarantującymi optymalność procesu. Po dodaniu zimnej wody, ten sam produkt można wykorzystać do uzyskania smacznych cremolat.

To skoncentrowana wersja bazy Giubileo Frutta, stworzona z myślą o producentach lodów, którzy chcą uzyskać sorbety najwyższej jakości, z dodatkiem cukru (najlepiej trzcinowego) i winogronowego. Producenci tradycyjnych sorbetów mogą dodać Integra Fibre w celu poprawienia konsystencji. Szczególnie polecamy użycie integratora do sorbetów z owoców kwaśnych (np. cytryny), dla których dodatek suchej masy pozwoli zachować miękką i gładką konsystencję. Glukozę, dekstrozę, maltodekstrynę, skrobię, emulgatory i stabilizatory o egzotycznie brzmiących nazwach wymieniliśmy na fruktozę, pektynę i błonniki roślinne – wszystkie składniki, które są dobrze znane i doceniane przez konsumentów. Również i w tym przypadku mieszanka powinna być rozpuszczana w gorącej wodzie, zaś najlepsze efekty uzyskuje się przy użyciu odpowiedniego programu specjalnej maszyny Giubileo XLP.

Soluzione Frutta jest rozwiązaniem dla producentów lodów, którzy chcą połączyć łatwość pracy z najwyższą jakością. Płynna mieszanka ze składników, które konsument dobrze zna (cukier trzcinowy, cukier winogronowy…) oraz pektyny (jedyny stabilizator). Produkt do produkcji sorbetów z wysoką zawartością owoców oraz cremolat (granita z owoców) najwyższej jakości, z tzw. „czystą etykietą”. Dzień po dniu Twój owocowy sorbet niezawierający pochodnych mleka i tłuszczów przekona nawet najbardziej wymagającego klienta. Soluzione Frutta Comprital zawiera około 70° Bx i 267 Kcal/100 g. Od dzisiaj dostępne w nowym, praktycznym opakowaniu Tetra Pak.