Integratory

Integratory

Produkty o niskim dozowaniu, odpowiednie również do stosowania na zimno, poprawiają różne problemy lodów: strukturę, kremowość, smarowność, trwałość, objętość, topnienie.

Kod Nazwa produktu Opis Dozowanie Kg W opakowaniu Smak C/F A/V
PF032 CREMOLINA (pasta) Dodatek w formie pasty na bazie emulgatorów. Składnik techniczny zwiększający objętość lodów, zwiększający ich smarowność i utrzymujący ich strukturę. 3g/l 5 1 Neutralny C/F
P007A INTEGRA LATTE Dodatek do lodów na bazie białka mleka , poprawiający ich jakość i smak. Białko mleka wpływa na strukturę i trwałość lodów, zapobiegając rozpuszczaniu się i zapewniając im lepsze „utrzymanie kształtu” przez dłuższy czas. 20g/l 1 8 Neutralny C/F
P011 INTEGRA PANNA Produkt na bazie tłuszczów roślinnych i białek jest idealnym dodatkiem do produkcji lodów wysokich, pełnych i napowietrzonych. Pomaga on w uzyskaniu doskonałej struktury i trwałości lodów, a także koryguje różnice w miękkości między smakami, dzięki czemu można uzyskać wyjątkowo smaczne lody takie jak zabaglione, malaga, tiramisu i cassata. 20g/l 1 8 Krem C/F V
PC531P INTEGRA STRUTTURA (pasta) Dodatek w płynie na bazie cukrów redukujących, który zapobiega tworzeniu się kryształków lodu, poprawia strukturę, nadając lodom konsystencję i zwiększając ich smarowność. 20g/l 3 2 Neutralny C/F
P152 INTEGRA FIBRE Dodatek na bazie błonnika roślinnego i fruktozy, nie zawiera sacharozy, tłuszczów i pochodnych mleka. Zapobiega tworzeniu się kryształków lodu i poprawia trzymanie lodów w gablocie, nadając lodom bardziej kremowy, pełniejszy i stabilniejszy wygląd. Idealny do korygowania wad separacji wody w sorbetach. 20g/l 1 8 Neutralny C/F
P1232 SPEEDY +4 Produkt w proszku, który dodany do produktów linii Speedy pozwala uzyskać stabilny mus w dodatniej temperaturze. Speedy +4 można przechowywać w temperaturze do -18°C bez powodowania niepożądanych zmian konstrukcyjnych. 50/70g/l 1 8 Neutralny C
P138 MERINGA PIU’ Produkt w proszku idealny do wyrobów na bazie białek jaj takich jak bezy na semifreddos, bezy pieczone, dacquoise i makaroniki. 400g/l 2,5 4 Neutralny C/F
P018A PIUGEL Pomagają zapobiegać tworzeniu się kryształków lodowych, poprawia konsystencję i teksturę lodów oraz zwiększają ich kremowość. Dodatkowo, ma właściwości obniżające temperaturę zamarzania, co powoduje, że lody są bardziej miękkie i łatwiejsze do podania nawet przy niższych temperaturach. 10/50g/l 2 5 Neutralny
PC606 ZUCCHERO D’UVA Cukier winogronowy – dostępny wyłącznie w postaci płynnej – jest produktem naturalnym, otrzymywanym z moszczu gronowego w drodze oczyszczania. Złożony głównie z fruktozy, glukozy, drobnych cukrów i słodkich alkoholi cukrowych, doskonale nadaje się do lodów rzemieślniczych, nadając im miękkość i jedwabistość. Cukier winogronowy Comprital ma stężenie około 65° Brixa i lekko owocowy, nieinwazyjny aromat. 10/60g/l 1,3 10 Neutralny C/F
null

Dozowanie

null

Ciepło/zimno

null

Tłuszcze zwierzęce/roślinne

null

Woda/mleko

null

Vegan OK

null

Bezglutenowe

null

Certyfikat Halal

null

Produkt wegański

null

Bez laktozy

Comprital Polska

Comprital Polska Sp. z o.o.
Stanisławowo 52c
05-180 Pomiechówek
tel: 22 785 40 46
e-mail: biuro@comprital.pl