Comprital uważnie śledzi trendy rynkowe, oferując także bazy na bazie soi, roślin, o obniżonej kaloryczności lub całkowicie roślinne.
Bazy specjalne
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | C/F | A/V | |||||
B924 | BASE BIANCA „DOLCE ASPORTO” NOWOŚĆ |
Waniliowa baza do lodów i mrozonych wyrobów cukierniczych. | 470g/l | 2,5 | 4 | Wanilia | C/F | ● | |||||
B1034A | BASE CIOCCOLATO „DOLCE ASPORTO” NOWOŚĆ |
Baza ciemna czekolada do lodów i mrożonych wyrobów cukierniczych. | 255g/l | 2,5 | 4 | Czekolada | C/F | ● | |||||
B902 | BASE LACTOSE FREE 100 | Baza bez laktozy, bez tłuszczów roślinnych, kremowa i stabilna struktura. | 100g/l | 1 | 10 | Mleko | C/F | ● | |||||
B136B | CIOKO BLACK 250 | Gotowa baza do stosowania zarówno na ciepło, jak i na zimno, charakteryzująca się ciemną barwą i intensywnym kakaowym aromatem. | 250g/l | 2 | 4 | Kakao/czekolada | C/F | V | ● | ● | |||
B358 | BASE VEGANA | Neutralna baza do lodów bez składników pochodzenia zwierzęcego stworzona tak, aby miała kremowość i strukturę charakterystyczną dla lodów na bazie mleka. | 480g/l | 1,3 | 8 | Neutralny/ryż | C | V | ● | ● | ● | ● | ● |
P851 | VEGANYO | Baza do lodów niezawierająca produktów pochodzenia zwierzęcego stworzona w celu uzyskania lodów o intensywnym smaku jogurtowym. | 480g/l | 1,3 | 8 | Jogurt | C | V | ● | ● | ● | ● | ● |
P316 | FREE CACAO | Linia produktów, które można przygotować na bazie wody do lodów, bez dodatku cukrów i tłuszczów. Idealny do diet niskosłodzonych. Nie zawierają aspartamu. | 500g/l | 1 | 10 | Kakao | F | ● | ● | ||||
B904 | BASE LACTOSE FREE 500 | Kompletna baza bez laktozy, charakteryzująca się kremowością i stabilnością struktury. | 500g/l | 2,5 | 4 | Mleko | C | V | ● | ● | |||
P314 | FREE LIMONE | Linia produktów, które można przygotować na bazie wody do lodów, bez dodatku cukrów i tłuszczów. Idealny do diet niskosłodzonych. Nie zawierają aspartamu | 500g/l | 1 | 10 | Cytrynowy | C | ● | ● | ||||
P315 | FREE VANIGLIA | Linia produktów, które można przygotować na bazie wody do lodów, bez dodatku cukrów i tłuszczów. Idealny do diet niskosłodzonych. Nie zawierają aspartamu. | 500g/l | 1 | 10 | Wanilia | C | ● | ● | ||||
B168 | RISO & SOIA | Pozwala na przygotowanie lodów o czystym i świeżym smaku, bez sacharozy i glutenu. | 500g/l | 1,25 | 8 | Ryż i soja | C | ● | ● | ● | |||
B087 | VEGETALIA | Produkt do rozcieńczania wodą do lodów na bazie soi, niezawierający sacharozy, pochodnych mleka i glutenu. | 500g/l | 2,5 | 4 | Soja i wanilia | C | ● | ● | ● | |||
B091 | ALCOLICA | Baza odpowiednia do lodów i sorbetów aromatyzowanych produktami alkoholowymi. Zachowuje stabilną, kremową i jedwabistą strukturę. | 500g/l | 1 | 10 | Neutralny | F | V | ● | ||||
P374D | BASE CIOCCOLATO VEGANA | Baza do tworzenia lodów z ciemnej czekolady bez produktów pochodzenia zwierzęcego z dodatkiem kakao i czystej gorzkiej czekolady. | 670g/l | 1,6 | 8 | Czekolada | C | ● | ● | ● | ● | ● |