Produkty o niskim dozowaniu, odpowiednie również do stosowania na zimno, poprawiają różne problemy lodów: strukturę, kremowość, smarowność, trwałość, objętość, topnienie.
Integratory
Integratory
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | C/F | A/V | |||||
PF032 | CREMOLINA (pasta) | Dodatek w formie pasty na bazie emulgatorów. Składnik techniczny zwiększający objętość lodów, zwiększający ich smarowność i utrzymujący ich strukturę. | 3g/l | 5 | 1 | Neutralny | C/F | ● | ● | ● | |||
P007A | INTEGRA LATTE | Dodatek do lodów na bazie białka mleka , poprawiający ich jakość i smak. Białko mleka wpływa na strukturę i trwałość lodów, zapobiegając rozpuszczaniu się i zapewniając im lepsze „utrzymanie kształtu” przez dłuższy czas. | 20g/l | 1 | 8 | Neutralny | C/F | ● | ● | ||||
P011 | INTEGRA PANNA | Produkt na bazie tłuszczów roślinnych i białek jest idealnym dodatkiem do produkcji lodów wysokich, pełnych i napowietrzonych. Pomaga on w uzyskaniu doskonałej struktury i trwałości lodów, a także koryguje różnice w miękkości między smakami, dzięki czemu można uzyskać wyjątkowo smaczne lody takie jak zabaglione, malaga, tiramisu i cassata. | 20g/l | 1 | 8 | Krem | C/F | V | ● | ● | |||
PC531P | INTEGRA STRUTTURA (pasta) | Dodatek w płynie na bazie cukrów redukujących, który zapobiega tworzeniu się kryształków lodu, poprawia strukturę, nadając lodom konsystencję i zwiększając ich smarowność. | 20g/l | 3 | 2 | Neutralny | C/F | ● | ● | ||||
P152 | INTEGRA FIBRE | Dodatek na bazie błonnika roślinnego i fruktozy, nie zawiera sacharozy, tłuszczów i pochodnych mleka. Zapobiega tworzeniu się kryształków lodu i poprawia trzymanie lodów w gablocie, nadając lodom bardziej kremowy, pełniejszy i stabilniejszy wygląd. Idealny do korygowania wad separacji wody w sorbetach. | 20g/l | 1 | 8 | Neutralny | C/F | ● | ● | ● | ● | ● | |
P1232 | SPEEDY +4 | Produkt w proszku, który dodany do produktów linii Speedy pozwala uzyskać stabilny mus w dodatniej temperaturze. Speedy +4 można przechowywać w temperaturze do -18°C bez powodowania niepożądanych zmian konstrukcyjnych. | 50/70g/l | 1 | 8 | Neutralny | C | ● | |||||
P138 | MERINGA PIU’ | Produkt w proszku idealny do wyrobów na bazie białek jaj takich jak bezy na semifreddos, bezy pieczone, dacquoise i makaroniki. | 400g/l | 2,5 | 4 | Neutralny | C/F | ● | ● | ● | |||
P018A | PIUGEL | Pomagają zapobiegać tworzeniu się kryształków lodowych, poprawia konsystencję i teksturę lodów oraz zwiększają ich kremowość. Dodatkowo, ma właściwości obniżające temperaturę zamarzania, co powoduje, że lody są bardziej miękkie i łatwiejsze do podania nawet przy niższych temperaturach. | 10/50g/l | 2 | 5 | Neutralny | ● | ||||||
PC606 | ZUCCHERO D’UVA | Cukier winogronowy – dostępny wyłącznie w postaci płynnej – jest produktem naturalnym, otrzymywanym z moszczu gronowego w drodze oczyszczania. Złożony głównie z fruktozy, glukozy, drobnych cukrów i słodkich alkoholi cukrowych, doskonale nadaje się do lodów rzemieślniczych, nadając im miękkość i jedwabistość. Cukier winogronowy Comprital ma stężenie około 65° Brixa i lekko owocowy, nieinwazyjny aromat. | 10/60g/l | 1,3 | 10 | Neutralny | C/F | ● | ● | ● | ● |