Gama stabilizowanych mieszanek bez mleka i tłuszczu, które pozwalają na uzyskanie sorbetów charakteryzujących się doskonałą kremowością i smarowalnością.
Bazy owocowe
Bazy owocowe - niskie dozowanie
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | C/F | A/V | |||||
B848 | PERFECTA PLUS | Wysokowydajna baza zarówno na gorąco, jak i na zimno, niezawierająca emulgatorów. Pozwala uzyskać kremowe lody oraz uwydatnia barwę dodanych owoców. | 40g/l | 2,5 | 4 | Neutralny | C/F | ● | ● | ● | ● | ||
B022 | PERFECTA | Baza o niskim dozowaniu, stabilna i kremowa z każdym rodzajem owoców, odpowiednia zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zachowuje doskonałą kremowość i trwałość. | 40g/l | 2,5 | 4 | Neutralny | C/F | ● | ● | ● | ● | ||
B213 | PERFECTISSIMA | Baza pozwalająca sorbetom zachować pierwotną barwę owoców oraz naturalny i intensywny smak. Zapewnia doskonałą kremowość i stabilność przed zmianami temperatury. | 80g/l | 2,5 | 4 | Neutralny | C/F | ● | ● | ● | ● | ||
B217B | FRUTTA PIU’ GIUBILEO | Całkowicie naturalna baza do stosowania na gorąco, idealna do produkcji sorbetów lub Variegatur. | 100g/l | 1 | 12 | Neutralny | C | ● | ● | ● | ● | ● |