BAZY OWOCOWE

Wysokie dozowanie

To pewność uzyskania sorbetu najwyższej jakości. Czy pomyśleliście kiedyś o wyprodukowaniu sorbetu tylko z owoców, bez dodatku wody? Z Solofrutta jest to możliwe. Wystarczy zmiksować 3 kg truskawek, rozpuścić w nich torebkę Solofrutta, wymieszać i zamrozić. Sorbet będzie zawierał 75% owoców. Ponieważ jednak Solofrutta jest złożona z fruktozy i włókien owocowych, rzeczywista zawartość owoców oraz ich pochodnych w sorbecie wyniesie ponad 98%. Dlaczego nie wypróbować Solofrutta do przygotowania sorbetu czekoladowego lub jogurtowego?

Soluzione Frutta to rozwiązanie dla lodziarza, który chce połączyć łatwość pracy z najwyższą jakością. Czysta mieszanka składników, które konsument doskonale zna (cukier trzcinowy, cukier winogronowy…) oraz pektyn (jedynego stabilizatora). Baza doskonała do produkcji sorbetów o wysokiej zawartości owoców (lub semifreddo z doskonałych składników).

Jesteśmy pewni, że sorbety owocowe nie zawierające składników pochodzenia mlecznego oraz bez tłuszczów zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów. Soluzione Frutta Comprital zawiera około 70° brix i 267 Kcal/ 100 g.

Najszybsza i najprostsza metoda na przygotowanie doskonałego sorbetu z cukrem trzcinowym, fruktozą oraz świeżymi lub mrożonymi owocami. Otrzymujemy lody o kremowej strukturze, godnej pozazdroszczenia. Przyspiesza pracę, znacząco zmniejszając prawdopodobieństwo popełnienia błędów.

Lody bez dodatku cukru, z dużą ilością świeżych owoców, a także obniżoną ilością kalorii i wskaźnika glikemicznego. Nowość uzyskana dzięki zastosowaniu naturalnego słodzika, jakim jest Stevia. Prosta receptura (woda, produkt i świeże owoce) sprawia, że ta baza jest idealnym uzupełnieniem warsztatu nowoczesnego lodziarza, podążającego za najbardziej innowacyjnymi trendami na rynku.