Naszą ofertę baz mlecznych podzieliliśmy na szeroką propozycję, która w pełni zaspokoi wszelkie potrzeby współczesnego lodziarza. Bazy o wysokim, średnim i niskim dozowaniu, poddawane obróbce na gorąco lub na zimno, z tłuszczami roślinnymi lub bez.
Bazy mleczne
Bazy mleczne - niskie dozowanie
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | C/F | A/V | |||||
B054A | BASE 50 | Czysta etykieta i bez tłuszczów roślinnych, aby uzyskać kremowe, świeże i zwarte lody. | 50g/l | 2,5 | 4 | Mleko/śmietana | C | A | ● | ||||
B824 | BASE ITALIA 50 | Charakteryzuje się waniliowym smakiem dla lodów zrównoważonych zarówno pod względem struktury, jak i smaku. | 50g/l | 2,5 | 4 | Latte-wanilia | C/F | ● | |||||
B825A | BASE PLUS 50 | Neutralna baza, wolna od emulgatorów, aromatów, bogata w błonnik, taki jak akacja, baobab. | 50g/l | 1 | 10 | Neutralny | C | ● | |||||
B037 | CHIMERA | Nie zawiera tłuszczów roślinnych. Obecność frakcjonowanych tłuszczów mlecznych sprawia, że produkt jest stabilny, jedwabisty, bogaty i odporny na szok termiczny. | 50g/l | 2,5 | 4 | Nuta mleka i masła | C/F | A | ● | ● | |||
B035 | IDRA | Baza o smaku mlecznym pozwalająca uzyskać kremowe i wytrawne lody, charakteryzujące się doskonałą odpornością na zmiany temperatury. | 50g/l | 2,5 | 4 | Mleko | C/F | V | ● | ● |