BAZY MLECZNE
Średnie dozowanie
Baza, która została stworzona w tradycyjny sposób. Nie zawiera tłuszczów roślinnych i jest rozpuszczalna tylko na ciepło – tak, jak pragnie tego każdy profesjonalny rzemieślnik. Obecność skrobi o różnym stopniu lepkości sprawia, że lody są wyjątkowo kremowe, gładkie i jedwabiste. To efekt uzyskiwany dzięki nielicznym bazom. Doskonała trwałość w sklepowej witrynie oraz naturalny, prosty i długotrwały smak. Klasyczna baza do nowoczesnych i eleganckich lodów.
Ta niezwykła baza jest oparta na frakcjonowanych tłuszczach mlecznych poddanych wstępnej emulsyfikacji, białkach mleka i naturalnym błonniku, które pozwalają na ograniczenie do minimum użycia stabilizatorów. Dzięki naturalnemu smakowi składników mlecznych powstają pyszne lody o kremowej konsystencji, bardzo plastyczne zarówno na zimno, jak i na ciepło, o intensywnym oraz naturalnym smaku mleka i śmietanki. Struktura lodów jest znacznie lepsza niż przy zastosowaniu utwardzonych tłuszczów roślinnych. Są przedmiotem marzeń i zazdrości wielu osób.
Baza wyjątkowo prosta w użyciu, zawiera liofilizowaną śmietanę. Jest neutralna i świetnie podkreśla smak past aromatyzujących. Dobrze rozpuszczalna, również na zimno. Idealnie nadaje się do wyszukanych i unikalnych receptur.
To baza całkowicie naturalna, wolna od tłuszczów roślinnych, emulgatorów, sztucznych aromatów i syntetycznych stabilizatorów. Nie zawiera cukrów prostych (dekstroza, fruktoza), ani cukrów złożonych (maltodekstryna). Nadaj się idealnie do przygotowania mlecznych lodów o doskonale kremowej konsystencji i naturalnym, delikatnym aromacie. Umożliwia opracowanie prostej i krótkiej listy składników. Aby uzyskać jeszcze lepsze efekty, a przy tym uatrakcyjnić listę składników, sugerujemy dodanie do bazy cukru winogronowego naszej produkcji. Cukier ten przy odpowiednim dozowaniu może zastąpić w lodach wszystkie inne cukry (oprócz sacharozy).
Baza lekko aromatyzowana mlekiem. Nawet najprostsze receptury pozwalają na uzyskanie lodów o wspaniałej strukturze i trwałości.
Zmieniona i wzbogacona wersja Compripan 50, umożliwia uzyskanie doskonałych lodów przy zastosowaniu najprostszych receptur.
Rewelacyjny stosunek wysokiej jakości do niskiej ceny. Baza rozpuszczalna na zimno i na ciepło, o kremowej i bardzo plastycznej konsystencji. Smak neutralny. Dostępna również w wersji śmietankowej.
Dzięki stabilności i bogactwu bazy odniosła ona duży sukces na całym świecie. Jest rozpuszczalna zarówno na zimno, jak i na ciepło, ma neutralny smak (jest dostępna również w wersji śmietankowej). Doskonale nadaje się do lodów wysoko wypiętrzonych w witrynie. Zazwyczaj jest łączona z Integrą Latte i Integrą Panna, w celu uzyskania unikalnych rezultatów. Lody długo zachowują kremową konsystencję, są wyjątkowo smaczne i plastyczne.
Wersja R jest oparta na rafinowanych olejach roślinnych (nieutwardzonych).
Dzięki stabilności i bogactwu bazy odniosła ona duży sukces na całym świecie. Jest rozpuszczalna zarówno na zimno, jak i na ciepło, ma neutralny smak (jest dostępna również w wersji śmietankowej). Doskonale nadaje się do lodów wysoko wypiętrzonych w witrynie. Zazwyczaj jest łączona z Integrą Latte i Integrą Panna, w celu uzyskania unikalnych rezultatów. Lody długo zachowują kremową konsystencję, są wyjątkowo smaczne i plastyczne.
Wersja R jest oparta na rafinowanych olejach roślinnych (nieutwardzonych).
Produkt rozpuszczalny zarówno na zimno, jak i na ciepło. Prosty w użyciu. Pozwala na uzyskanie lodów mocno napowietrzonych, o doskonałej „ciepłej”, wyjątkowo plastycznej strukturze. Lekki smak mleczno-śmietankowy.
Baza lekko aromatyzowana mlekiem. Nawet najprostsze receptury pozwalają na uzyskanie lodów o wspaniałej strukturze i trwałości.