VEGANOK to najbardziej rozpowszechniony europejski standard wegański, posiadający dziś ponad 16 000 certyfikowanych referencji. Marka gwarancyjna, na której opierają się firmy, aby zapewnić konsumentów o całkowitym braku składników pochodzenia zwierzęcego w swoich produktach i zgodności z rygorystycznymi normami etycznymi. Od ponad 20 lat przestrzeganie specyfikacji VEGANOK jest dla każdej firmy produkcyjnej synonimem przejrzystości, niezawodności i etyki.
Lody wegańskie - baza
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | H/C | ||||||||
B920 | BASE PURE VEGAN P.Z NOWOŚĆ |
Kompletna wegańska baza bez sztucznych aromatów, doskonale zbilansowana do aromatyzowania wyłącznie słodkimi pastami (karmel, kawa itp.) | 480g/l | 1,3 | 8 | Neutralny | H | ● | ● | ● | ● | ||||
B921 | BASE PURE VEGAN P.G. NOWOŚĆ |
Baza wegańska z czystą etykietą, pozbawiona aromatów i doskonale zbilansowana do aromatyzowania wyłącznie tłustymi pastami (orzechy laskowe, pistacje itp.). Z cukrem trzcinowym, masłem kakaowym i błonnikiem cytrusowym. | 480g/l | 1,3 | 8 | Neutralny | H | ● | ● | ● | ● | ||||
B922 | BASE PURE VEGAN CIOCCOLATO NOWOŚĆ |
Kompletna wegańska baza bez aromatów, z wysokim procentem proszku czekoladowego (15%) i niskotłuszczowego proszku kakaowego (18,8%). | 670g/l | 1,3 | 8 | Gorzka czekolada | H | ● | ● | ● | ● | ||||
B848 | PERFECTA PLUS | Wysokowydajna baza zarówno na gorąco, jak i na zimno, niezawierająca emulgatorów. Pozwala uzyskać kremowe lody oraz uwydatnia barwę dodanych owoców. | 40g/l | 2,5 | 4 | Neutralny | H/C | ● | ● | ● | ● | ||||
B217B | FRUTTA PIU’ GIUBILEO | Całkowicie naturalna baza do stosowania na gorąco, idealna do produkcji sorbetów lub Variegatur. | 100g/l | 1 | 12 | Neutralny | H | ● | ● | ● | ● | ● | |||
B212 | FRUTTA GIUBILEO | Całkowicie naturalna baza do stosowania na gorąco w celu uzyskania sorbetów, które doskonale podkreślą smak i barwę owoców. | 250g/l | 1 | 12 | Neutralny | H | ● | ● | ● | ● | ||||
PC670 | SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO | Kompletna, naturalna baza w syropie, pozbawiona emulgatorów i złożona wyłącznie z naturalnych składników, zawierająca cukier trzcinowy i winogronowy. Idealnie nadaje się do tworzenia sorbetów i kremolatów na zimno. | 310g/l | 1,25 | 10 | Neutralny | C | ● | ● | ● | ● | ||||
P851 | VEGANYO | Baza do produkcji lodów o smaku jogurtowym, niezawierająca produktów pochodzenia zwierzęcego. Z cukrem trzcinowym i cukrem winogronowym. | 480g/l | 1,3 | 8 | Jogurt | H | ● | ● | ● | ● | ● | |||
B358 | BASE VEGANA | Neutralna baza do lodów bez składników pochodzenia zwierzęcego stworzona tak, aby uzyskać kremowość i strukturę charakterystyczną dla lodów na bazie mleka | 480g/l | 2,5 | 4 | Neutralny | H | ● | ● | ● | ● | ● | |||
P374D |
|
Baza do tworzenia lodów z gorzkiej czekolady bez produktów pochodzenia zwierzęcego z dodatkiem kakao i czystej ciemnej czekolady. | 670g/l | 1,6 | 8 | Czekolada | H | ● | ● | ● | ● | ● |