VEGANOK to najbardziej rozpowszechniony europejski standard wegański, posiadający dziś ponad 16 000 certyfikowanych referencji. Marka gwarancyjna, na której opierają się firmy, aby zapewnić konsumentów o całkowitym braku składników pochodzenia zwierzęcego w swoich produktach i zgodności z rygorystycznymi normami etycznymi. Od ponad 20 lat przestrzeganie specyfikacji VEGANOK jest dla każdej firmy produkcyjnej synonimem przejrzystości, niezawodności i etyki.
Lody wegańskie - integratory
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | H/C | ||||||
P097A | NEUTRO 3 – 5 FRUTTA | 5g/l | 1 | 8 | Neutralny | H | ● | ● | ● | ● | ● | ||
P152 | INTEGRA FIBRE | Dodatek na bazie błonnika roślinnego i fruktozy, nie zawiera sacharozy, tłuszczów i pochodnych mleka. Zapobiega tworzeniu się kryształków lodu i poprawia trzymanie lodów w gablocie, nadając lodom bardziej kremowy, pełniejszy i stabilniejszy wygląd. Idealny do korygowania wad separacji wody w sorbetach. | 20g/l | 1 | 8 | Neutralny | H/C | ● | ● | ● | ● | ● | |
PC606 | ZUCCHERO D’UVA | Cukier winogronowy – dostępny wyłącznie w postaci płynnej – jest produktem naturalnym, otrzymywanym z moszczu gronowego w drodze oczyszczania. Złożony głównie z fruktozy, glukozy, drobnych cukrów i słodkich alkoholi cukrowych, doskonale nadaje się do lodów rzemieślniczych, nadając im miękkość i jedwabistość. Cukier winogronowy Comprital ma stężenie około 65° Brixa i lekko owocowy, nieinwazyjny aromat. | 10-60g/l | 1,3 | 10 | H/C | ● | ● | ● | ● |