Naszą ofertę baz mlecznych podzieliliśmy na szeroką propozycję, która w pełni zaspokoi wszelkie potrzeby współczesnego lodziarza. Bazy o wysokim, średnim i niskim dozowaniu, poddawane obróbce na gorąco lub na zimno, z tłuszczami roślinnymi lub bez.
Bazy mleczne
Bazy mleczne - średnie dozowanie
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | C/Z | A/V | |||||
B898 | BASE NATURALE 75 | Baza mleczna charakteryzująca się czystą etykietą, pozbawiona tłuszczów roślinnych i emulgatorów. Kremowy, jedwabisty, odporny na zmiany temperatury. Gwarantuje doskonałe utrzymanie wybiegu w miarę upływu czasu. | 75g/l | 1 | 10 | Neutralny z nutami mleka, śmietanki i wanilii | C | A | ● | ||||
B211A | LATTE GIUBILEO | Naturalna baza mleczna, pozbawiona tłuszczów roślinnych, emulgatorów i sztucznych aromatów. Pozwala uzyskać lody o doskonałej smarowności, kremowości, jedwabistości i miękkości nawet w temperaturze -20. Doskonała również do produkcji ciast i wyrobów na wynos, dzięki większej miękkości nawet w bardzo niskich temperaturach przechowywania. | 100g/l | 1 | 12 | Neutralny z nutami wanilii i miodu | C | ● | ● | ||||
B346 | INVIDIA | Baza mleczna bez tłuszczów roślinnych, charakteryzująca się zrównoważonym aromatem mleka i śmietany, co pozwala na uzyskanie zwartych i ciepłych na podniebieniu lodów. | 100g/l | 2,5 | 4 | Mleko/śmietana | C | ● | |||||
B032 | BASE GIUBILEO FRUTTA | Baza mleczna bez tłuszczów roślinnych. Obecność frakcjonowanych tłuszczów mlecznych sprawia, że produkt jest stabilny, jedwabisty, bogaty i odporny na szok termiczny. | 100g/l | 2,5 | 4 | Krem z nutą masła | C | ● | ● | ||||
B147 | BASE SAN MARCO 100 | Kompletna baza bez laktozy, charakteryzująca się kremowością i stabilnością struktury. | 100g/l | 2,5 | 4 | Mleko | Z | V | ● | ● | |||
B148 | BASE S.MARCO 100 PANNA | Baza mleczna nadająca się do obróbki na gorąco i na zimno, charakteryzująca się wyraźnym kremowym aromatem, doskonałą smarowalnością, kremowością i trwałością. | 100g/l | 2,5 | 4 | Krem | Z | V | ● | ● | |||
B024A | COMPRIPAN 100 | Tradycyjna baza o bogatym smaku mleka i śmietanki. | 100g/l | 2,5 | 4 | Z | ● | ||||||
B026D | UNICA | Baza bez tłuszczów roślinnych, charakteryzująca się mocnym aromatem mleka i śmietanki. Rezultatem są miękkie, kremowe lody, czyste na podniebieniu, o wytrawnej, mocno przerośniętej strukturze. | 100g/l | 2,5 | 4 | Mleko z nutami śmietanki i wanilii | Z | ● | ● | ||||
B005 | NIRVANA | Baza do obróbki na gorąco i na zimno, idealna do uzyskania kremowych lodów o zrównoważonym profilu aromatycznym. Umożliwia doskonałe uszczelnienie, szczególnie w przypadku wysokich lodów w gablocie, w połączeniu z dużą łatwością smarowania. | 100g/l | 2,5 | 4 | Mleko | Z | V | ● | ● | |||
B118 | NIRVANA PANNA | Baza do obróbki na gorąco i na zimno, idealna do otrzymywania wysokich lodów w gablotach o doskonałej smarowności, miękkości i kremowości. | 100g/l | 2,5 | 4 | Mleko, śmietanka i wanilia | Z | V | ● | ● | |||
B202 | NIRVANA R | Neutralna baza smakowa, którą można obrabiać na gorąco i na zimno, aby uzyskać doskonałą strukturę i kremowość. | 100g/l | 2,5 | 4 | Mleko | Z | V | ● | ● | |||
B138 | MUSA 150 | Baza odpowiednia do uzyskania lodów ciepłych na podniebieniu, kremowych i smarowalnych o strukturze odpornej na zmiany temperatury. | 150g/l | 2,5 | 4 | Mleko | Z | V | ● | ● | |||
B312 | ROYALPANNA | Baza mleczna bez tłuszczów roślinnych, stworzona z prostych składników. Charakteryzuje się zrównoważonym aromatem śmietanki, bogatym smakiem, doskonałą strukturą i kremowością. | 180g/l | 2 | 4 | Krem | Z | ● | ● | ||||
B311A | ROYALBASE | Baza charakteryzująca się intensywnym aromatem mleka i wanilii do lodów kremowych, o doskonałej strukturze i trwałości. | 180g/l | 2 | 4 | Mleko i wanilia | Z | V | ● | ● | |||
B897 | ROYALBASE PLUS | Baza charakteryzująca się intensywnym aromatem mleka i wanilii do lodów kremowych, o doskonałej strukturze i trwałości. Do obróbki wyłącznie z dodatkiem mleka, śmietanki i cukru granulowanego. | 190g/l | 2 | 4 | Mleko i wanilia | Z | V | ● |