Giubileo Experience to program, dzięki któremu lodziarnie mogą proponować swoim klientom niezwykłe lody o wyjątkowej jakości. Z baz zostały całkowicie wyeliminowane emulgatory oraz utwardzone tłuszcze roślinne. Receptury przewidują zastosowanie cukru trzcinowego i winogronowego, a także świeżej śmietany oraz mleka, które możemy łączyć z wysoką jakością past i surowców.
Lody gastronomiczne
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | H/C | ||||||
B354 | GIUBILEO CHEF EXPERIENCE CREMA | Baza charakteryzująca się czystą etykietą, wolna od tłuszczów roślinnych i emulgatorów, odpowiednia do przygotowania lodów gastronomicznych na bazie serów, mięsa i ryb. Pozwala uzyskać gładką i kremową strukturę zarówno w zamrażarce wsadowej, jak i w Pacojet. | 250g/l | 1 | 10 | Neutralny | H | ● | |||||
B355 | GIUBILEO CHEF EXPERIENCE SORBETTO | Baza charakteryzująca się czystą etykietą, wolna od tłuszczów roślinnych i emulgatorów, odpowiednia do przygotowania sorbetów gastronomicznych na bazie warzyw. Aby uzyskać gładką i kremową strukturę zarówno w zamrażarce wsadowej, jak i w Pacojet. | 320g/l | 1,3 | 8 | Neutralny | H | ● | ● | ● | ● |