Naszą ofertę baz mlecznych podzieliliśmy na szeroką propozycję, która w pełni zaspokoi wszelkie potrzeby współczesnego lodziarza. Bazy o wysokim, średnim i niskim dozowaniu, poddawane obróbce na gorąco lub na zimno, z tłuszczami roślinnymi lub bez.
Bazy mleczne
Bazy mleczne - średnie dozowanie
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | C/Z | A/V | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
B898 | BASE NATURALE 75 | Baza mleczna z czystą etykietą, zastosowanie takich składników jak błonnik ziemniaczany i błonnik cytrusowy umożliwia uzyskanie napowietrzonego i kremistego produktu. |
75g/l | 1 | 10 | Neutralny z nutami mleka, śmietanki i wanilii | C | A | ● | ||||
B211A | LATTE GIUBILEO | Naturalna baza mleczna, pozbawiona tłuszczów roślinnych, emulgatorów i sztucznych aromatów. Pozwala uzyskać lody o doskonałej smarowności, kremowości, jedwabistości i miękkości nawet w temperaturze -20. Doskonała również do produkcji ciast i wyrobów na wynos, dzięki większej miękkości nawet w bardzo niskich temperaturach przechowywania. | 100g/l | 1 | 12 | Neutralny z wanilią i posmakiem miodu |
C | ● | ● | ||||
B346 | INVIDIA | Baza mleczna bez tłuszczów roślinnych, charakteryzująca się zrównoważonym aromatem mleka i śmietany, co pozwala na uzyskanie zwartych i ciepłych na podniebieniu lodów. | 100g/l | 2,5 | 4 | Mleczno śmietankowy | C | ● | |||||
B032 | BASE GIUBILEO FRUTTA | Baza mleczna bez tłuszczów roślinnych. Obecność frakcjonowanych tłuszczów mlecznych sprawia, że produkt jest stabilny, jedwabisty, bogaty i odporny na szok termiczny. | 100g/l | 2,5 | 4 | Krem z nutą masła | C | ● | ● | ||||
B147 | BASE SAN MARCO 100 | Kompletna baza bez laktozy, charakteryzująca się kremowością i stabilnością struktury. | 100g/l | 2,5 | 4 | Mleczny | Z | V | ● | ● | |||
B148 | BASE S.MARCO 100 PANNA | Baza mleczna o śmietankowym smaku plastyczna, kremista odporna na wahania temperatury. | 100g/l | 2,5 | 4 | Śmietankowy | Z | V | ● | ● | |||
B024A | COMPRIPAN 100 | Tradycyjna baza mleczna charakteryzuje się mleczno – śmietankowym smakiem. |
100g/l | 2,5 | 4 | Mleczno- śmietankowy | Z | ● | |||||
B026D | UNICA | Beztłuszczowa baza roślinna, charakteryzuje się silnym aromatem mleczno śmietankowym. Zapewnia lodom miękkość i kremowość, o neutralnym smaku. Doskonale nadaje się do lodów wysoko wypiętrzonych w witrynie |
100g/l | 2,5 | 4 | Mleczno śmietankowy z wanilią |
Z | ● | ● | ||||
B005 | NIRVANA | Baza idealna do wykonania kremowych lodów, wyjątkowo smacznych i plastycznych. Doskonale nadaje się do lodów wysoko wypiętrzonych w witrynie. |
100g/l | 2,5 | 4 | Mleczny | Z | V | ● | ● | |||
B118 | NIRVANA PANNA | Baza do obróbki na gorąco i na zimno, idealna do otrzymywania wysokich lodów w gablotach o doskonałej smarowności, miękkości i kremowości. | 100g/l | 2,5 | 4 | Mleczno śmietankowy z wanilią | Z | V | ● | ● | |||
B202 | NIRVANA R | Neutralna baza smakowa, którą można obrabiać na gorąco i na zimno, aby uzyskać doskonałą strukturę i kremowość. | 100g/l | 2,5 | 4 | Neutralny | Z | V | ● | ● | |||
B138 | MUSA 150 | Pozwala na uzyskanie lodów mocno napowietrzonych, o doskonałej ciepłej strukturze. Odporna na zmiany temperatur. |
150g/l | 2,5 | 4 | Mleczny | Z | V | ● | ● | |||
B312 | ROYALPANNA | Beztłuszczowa baza mleczna pochodzenia roślinnego, wykonana z prostych składników. Charakteryzuje się zrównoważonym aromatem mleka, bogatym smakiem, doskonałą strukturą i kremistością |
180g/l | 2 | 4 | Śmietankowo waniliowy | Z | ● | ● | ||||
B311A | ROYALBASE | Baza lekko aromatyzowana mlekiem. Nawet najprostsze receptury pozwalają na uzyskanie lodów o wspaniałej strukturze i trwałości. |
180g/l | 2 | 4 | Mleczno waniliowy | Z | V | ● | ● | |||
B897 | ROYALBASE PLUS | Baza charakteryzująca się mocnym aromatem mleka i wanilii dla kremowych lodów o doskonałej strukturze i trwałości. Do produkcji stosowane są tylko mleko, śmietanka i cukier. |
190g/l | 2 | 4 | Mleczno waniliowy | Z | V | ● |