Giubileo Experience to program, dzięki któremu lodziarnie mogą proponować swoim klientom niezwykłe lody o wyjątkowej jakości. Z baz zostały całkowicie wyeliminowane emulgatory oraz utwardzone tłuszcze roślinne. Receptury przewidują zastosowanie cukru trzcinowego i winogronowego, a także świeżej śmietany oraz mleka, które możemy łączyć z wysoką jakością past i surowców.
Cukier winogronowy
Kod | Nazwa produktu | Opis | Kg | W opakowaniu | Smak | C/Z | ||||||
PC606 | CUKIER WINOGRONOWY | Cukier winogronowy – dostępny wyłącznie w postaci płynnej – jest produktem naturalnym, otrzymywanym z moszczu gronowego w drodze oczyszczania. Złożony głównie z fruktozy i glukozy, doskonale nadaje się do lodów rzemieślniczych, nadając im miękkość i jedwabistość. Cukier winogronowy Comprital ma stężenie około 65° Brixa i lekko owocowy, nieinwazyjny aromat. |
1,3 | 10 | Owocowy | ● | ● | ● | ● | ● |