Giubileo Experience to program, dzięki któremu lodziarnie mogą proponować swoim klientom niezwykłe lody o wyjątkowej jakości. Z baz zostały całkowicie wyeliminowane emulgatory oraz utwardzone tłuszcze roślinne. Receptury przewidują zastosowanie cukru trzcinowego i winogronowego, a także świeżej śmietany oraz mleka, które możemy łączyć z wysoką jakością past i surowców.
Bazy Giubileo
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | C/Z | |||||
B217B | BASE GIUBILEO FRUTTA PIÚ | Całkowicie naturalna baza do stosowania na gorąco, idealna do produkcji sorbetów lub Variegatur. | 100g/l | 1 | 12 | Neutralny | C | ● | ● | ● | ● | ● |
B211A | BASE GIUBILEO LATTE | Naturalna baza mleczna, pozbawiona tłuszczów roślinnych, emulgatorów i sztucznych aromatów. Pozwala uzyskać lody o doskonałej smarowności, kremowości, jedwabistości i miękkości nawet w temperaturze -20. Doskonała również do produkcji ciast i wyrobów na wynos, dzięki większej miękkości nawet w bardzo niskich temperaturach przechowywania. | 100g/l | 1 | 12 | Neutralny z nutami wanilii i miodu | C | ● | ● | |||
B214A | BASE GIUBILEO CIOCCOLATO | Baza z czystą, zbilansowaną etykietą, charakteryzująca się wysokim procentem czystej ciemnej czekolady, pełnym i trwałym smakiem. Nie zawiera emulgatorów i tłuszczów roślinnych. | 200/250g/l | 1 | 10 | Czekolada | C | ● | ● | |||
B212 | BASE GIUBILEO FRUTTA | Idealna baza do oferowania całkowicie naturalnych sorbetów, które najlepiej podkreślą smak i kolor owoców bez użycia emulgatorów. | 250g/l | 1 | 12 | Neutralny | C | ● | ● | ● | ● | |
PC670 | SOLUZIONE FRUTTA GIUBILEO | Naturalna baza, pozbawiona emulgatorów i skomponowana wyłącznie z naturalnych składników. Idealny do tworzenia sorbetów, cremolat i semifreddos. | 310g/l | 1,5 | 10 | Neutralny | Z | ● | ● | ● | ● |