Giubileo Experience to program, dzięki któremu lodziarnie mogą proponować swoim klientom niezwykłe lody o wyjątkowej jakości. Z baz zostały całkowicie wyeliminowane emulgatory oraz utwardzone tłuszcze roślinne. Receptury przewidują zastosowanie cukru trzcinowego i winogronowego, a także świeżej śmietany oraz mleka, które możemy łączyć z wysoką jakością past i surowców.
Pasty Giubileo
Kod | Nazwa produktu | Opis | Dozowanie | Kg | W opakowaniu | Smak | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||
PC650PB | AMARETTO GIUBILEO | Pasta bogata w ziarno amaretti z cukrem winogronowym i trzcinowym o przyjemnym gorzkim migdałowym smaku. |
100g/l | 2,5 | 2 | Amaretto i gorzki migdał | ● | ||||||
PC626PB | CAFFE’ DEL NONNO GIUBILEO | Pasta na bazie prawdziwego ekstraktu kawy z mieszanką arabiki i Robusty, nierafinowanego cukru trzcinowego i winogronowego. | 50g/l | 3 | 2 | Kawa | ● | ● | ● | ● | |||
PC627PB | CANNELLA GIUBILEO | Pasta na bazie czystego cynamonu, cukru trzcinowego i winogronowego. | 50g/l | 3 | 2 | Cynamon | ● | ● | ● | ● | |||
PC637PB | CARAMEL MOU GIUBILEO | Pasta na bazie słodzonego zagęszczonego mleka pełnego, karmelizowanego cukru, nierafinowanego cukru trzcinowego i cukru winogronowego, o charakterystycznym smaku toffi. | 80g/l | 3 | 2 | Toffi | ● | ● | |||||
PC646P | CARAMELLO SALATO GIUBILEO | Pasta na bazie słodzonego zagęszczonego mleka pełnego i karmelizowanego cukru, nierafinowanego cukru trzcinowego, winogronowego, o charakterystycznym smaku toffi z nutą soli. | 100g/l | 3 | 2 | Solone toffi | ● | ● | |||||
PC634PB | COCCO GIUBILEO | Pasta z suszonego kokosa, cukru trzcinowego i winogronowego. | 100g/l | 3 | 2 | Orzech kokosowy | ● | ● | ● | ● | |||
PC643PB | LIQUIRIZIA ANICE STELLATO GIUBILEO | Pasta na bazie lukrecji z nutą anyżu gwiazdkowatego, z dodatkiem surowego cukru trzcinowego i cukru winogronowego. | 100g/l | 2,5 | 2 | Lukrecja i anyż | ● | ● | ● | ● | |||
PC649PB | MALAGA GIUBILEO | Pasta z żółtkiem, rumem i rodzynkami, nierafinowanym cukrem trzcinowym i cukrem winogronowym. | 100g/l | 3 | 2 | Rodzynki w rumie | ● | ● | |||||
PC628PB | MENTA PIPERITA GIUBILEO | Pasta z naturalnym aromatem mięty pieprzowej, nierafinowanym cukrem trzcinowym i cukrem winogronowym. | 40-50g/l | 3 | 2 | Mięta pieprzowa | ● | ● | ● | ● | |||
PC640PA | „NOCCIOLA PIEMONTE IGP” GIUBILEO | Rafinowana, lekko prażona pasta z orzechów laskowych Piemontu, posiadająca certyfikat ChOG. | 100g/l | 2,5 | 2 | 100% pasta z prażonych orzechów laskowych | ● | ● | ● | ● | |||
PC089P | PISTACCHIO PURO GIUBILEO COLOR | Pasta pistacjowa z barwnikiem. | 100g/l | 2,5 | 2 | Pasta 100% pistacjowa | ● | ● | ● | ● | ● | ||
PC583PB | PISTACCHIO PURO GIUBILEO NO COLOR | Pasta pistacjowa bez barwników. | 100g/l | 2,5 | 2 | Pasta 100% pistacjowa | ● | ● | ● | ● | ● | ||
PC434P | ROSA GIUBILEO | Pasta z aromatycznymi nutami róży, nierafinowanego cukru trzcinowego i cukru winogronowego. |
50g/l | 3 | 2 | Róża | ● | ● | ● | ● | |||
PC629PB | TIRAMISU’ GIUBILEO (con mascarpone) | Pasta inspirowana popularnym włoskim deserem z żółtkiem, winem marsala, kawą i świeżym mascarpone, cukrem trzcinowym, cukrem winogronowym. | 80g/l | 3 | 2 | Tiramisu | ● | ||||||
PC636PB | VANIGLIA GIUBILEO (Madagascar) | Biała pasta z żółtkiem jaj, pestkami wanilii, naturalnym ekstraktem waniliowym z Madagaskaru, nierafinowanym cukrem trzcinowym i cukrem winogronowym z nutami cytrusów i migdałów. | 50g/l | 3 | 2 | Waniliowy | ● | ● | |||||
PC638PB | ZABAIONE DI ZIBIBBO GIUBILEO | Pasta z żółtka jaj i sycylijskiego wina IGT zibibbo. | 80g/l | 2,5 | 2 | Ajerkoniak | ● | ● | |||||
PC639PB | ZUPPA INGLESE GIUBILEO | Pasta z likierem wiśniowym Morello, cukrem trzcinowym i cukrem winogronowym. | 50g/l | 3 | 2 | Ciasteczko | ● | ● |